Почетна страна

COBISS каталог

Пратите нас...

За тинејџере

Препоручујемо
                Пољубац Гордана Ћирјанић
 
 

Загонетни нестанак главног јунака, тема је овог романа. Прича  смештена у Котор, пружа нам са два аспекта исту тему коју приповедају Лука и његова снаха Булка. Лука прича о свом животу, осећањима, о свом односу према женама и хендикепу, док његова снаха паралелно говори о томе, лутајући кроз Котор, у намери да га пронађе.
Један пољубац покренуо је читаву радњу романа, зато представља трагичну и аутентичну причу о љубави, о метафори немоћи и самоће, о стању духа и тела.
„Булка одавно мисли да ме познаје и чита као отворену књигу, а кад мислиш да тако некога познајеш, ти си заправо престао да га поштујеш.“

  
 Књига за децу
               Звезда Џери Спенели
 
 

Остатак дана сам провео ни на небу ни на земљи. Палица за бејзбол ме није могла погодити тако јако као тај осмех. Имао сам шеснаест година. Колико ми је хиљада осмеха упућено до тад? Зашто ми је овај изгледао као први?...

Била је неухватљива. Била је садашњост. Била је будућност. Звезда. Од првог дана откако је дошла у гимназију у Мајки, у вихору боја и музике, ходницима се проноси жамор „Звезда, Звезда“. Једним осмехом украла је срце Леу Борлоку. Само једним повиком пробудила је дух заједништва у школи. Ученици су њоме опчињени. Барем у почетку. Али, онда се окрећу против ње. Деца је одједном одбацују баш због онога што је чини особеном, а Лео, уплашен и очајно заљубљен, тера је да постане баш оно што је може уништити: сасвим обична.
  
 
 
© 2018 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750