Почетна страна arrow Дешавања arrow Дечје одељење arrow Дечји фестивал у знаку Краљевчана

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Дечји фестивал у знаку Краљевчана
Управо завршени Дечји фестивал у Лазаревцу прошао је у знаку најмлађих аутора, чланова креативних радионица краљевачке библиотеке. Награђени су ученици-песници Милош Мацан, Андреа Ћирић, Јована Милетић и Ирена Ђуровић. Међу најбољима био је и млади карикатуриста Ђорђе Јанковић.
У категорији афирмисаних песника за децу, награда “Сребрно Гашино перо” припало је Дејану Алексићу, уреднику у нашој издавачкој делатности.
Током Фестивала презентована је програмска акција наше библиотеке “Краљево чита” која је изазвала велико инетересовање код библиотекара из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине.

У лазаревачкој Модерној галерији одржана је видео презентација, а бројним библиотекарима је, на лицу места, демонстрирано јавно читање. Њима су читали песници за децу Шимо Ешић, Дејан Алексић, Игор Коларов и Бранко Стевановић.
- Одавно нисмо присуствовали овако добро урађеној презентацији. Види се да је читава програмска акција “Краљево чита” рађена с великим знањем и љубављу – прокоментарисали су представници Гетеовог института у Београду.
По угледу на нашу програмску акцију која ће, иначе, трајати до краја године, већина српских библиотека организоваће јавне часове читања.
23. септембар 2009.

 
 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750