Почетна страна arrow Дешавања arrow Дечје одељење arrow Бројним програмима обележавамо Дечју недељу

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Бројним програмима обележавамо Дечју недељу
Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ припремила је богат програм обележавања предстојеће Дечје недеље (1-8. октобра). Бројни садржаји, углавном књижевног типа, биће изведени у читаоници Дечјег одељења, на трећем спрату, у Дечјем селу на Берановцу, у основним школама...
Дане посвећене дечјем стваралаштву и правима, отвориће песник Дејан Алексић, један од најпознатијих и најчитанијих песника за децу. Предвиђен је и наступ ученика етно-одсека Музичке школе и чланова Луткарске радионице градске библиотеке.
Библиотекарке из Гетеборга Еугенија Гранат и Малин Колдениус одржаће семинар из области библиотекарства и, уз професора Зору Баралић, учествовати у програму „Краљево чита“. Предвиђен је и наступ чланова Књижевне радионице, награђених на Дечјем фестивалу у Лазаревцу.

Издвајамо и посету штићеницима Дечјег села на Берановцу којима ће бити уручене поклон књиге, дар Радио Београда. У књижевном програму учествоваће песници Дејан Алексић и Милоје Радовић.
Књижевни програми ће бити одржани на Педијатријском одељењу краљевачке болнице, а за дружење неће бити ускраћена ни деца са посебним потребама.
У програму „Срце и још понешто о њему“ учествоваће познати српски песник за децу Слободан Станишић који ће посетити Основну школу „Вук Караџић“, а њему ће се тада придружити ученици песници Ирена Ђуровић и Милош Мацан.
С децом ће се дружити књижевник Мирко С. Марковић из Београда и краљевачке поете Надежда Танасковић, Драган Грбовић и Милош Милишић.
Током Дечје недеље у библиотеци ће се разговарати о дечјим правима, а предвиђени су и програми у којима ће учествовати полазници радионица градске библиотеке – књижевне, луткарске, етнолошке...
24. септембар 2009.

 
 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750