Почетна страна arrow Дешавања arrow Дечје одељење arrow Почетак Дечје недеље уз песму

Јавне набавке

Општа документа

За тинејџере

Почетак Дечје недеље уз песму
Почетак Дечје недеље, у читаоници на трећем спрату Народне библиотеке Стефан Првовенчани, протекао је у изузетно свечаној атмосфери. Песник Дејан Алексић је, уз коментар да се ради о „можда најважнијој недељи у календару,“ на отварању ове седмодневне манифестације (од 1-8.октобра) прочитао песму, написану за ову прилику.
Пред бројним малишанима, њиховим родитељима и васпитачима, наступили су Јована Милетић и Андреа Ћирић, чланице наше Књижевне радионице. Њихови радови награђени су на овогодишњем Фестивалу дечјег хумора у Лазаревцу. Публици су се поклонили и најмлађи чланови Луткарске радионице.

У завршници, мини-концерт одржали су ученици етно-одсека Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Краљева. По завршетку свечаног отварања, на Дечјем одељењу, настављена је наша програмска акција „Краљево чита“.
Иначе, у преподневним сатима семинар о библиотекарству одржале су наше гошће из Шведске (Гетеборг) Еугениа Гранат и Малин Колдениус. Дечју недељу обележавамо бројним програмима у читаоници на трећем спрату, Дечјем селу на Берановцу, у основним школама, вртићима, Педијатријском одељењу краљевачке болнице... 
1. октобар 2009.

 
 
© 2019 НБ "Стефан Првовенчани" Краљево

Народна библиотека "Стефан Првовенчани", Цара Лазара 36
e-mail: biblioteka@tron-inter.net    Телефон: 036/321 377    036/319 750