ВестиПовељаУручена Антићева награда Оту Хорвату

Песнику Оту Хорвату уручена је, крајем минуле недеље, песничка награда Мирослав Антић. Новоустановљено књижевно признање, као знак сећања на најпознатијег војвођанског песника, сликара и филсмког ствараоца, које додељује Скупштина града Новог Сада, Хорвату је припало за песничку књигу Путовати у Олмо, објављену протекле године у едицији Поезија, данас Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева. О најновијем делу новосадског песника, који однедавно живи и ради у Фиренци, говорио је књижевник Ален Бешић, а повељу Мирослав Антић Хорвату је уручио Александар Јовановић, председник Скупштине града Новог Сада.
Свечаном чину уручења награде присуствовали су бројни војвођански књижевници и прегаоци културе и писаног стваралаштва, међу којима су били и представници издавача, краљевачке Библиотеке.
Говорећи о својој књизи Путовати у Олмо, Хорват је, после уручења награде, за РТВ Нови Сад рекао да је раније, можда, био херметичан, али да је у краљевачкој књизи „ постигао отвореност коју свако може да разуме…“
16. март 2009.