„Са девет хиљада својих чланова, од којих више од 400 свакодневно долази да узме или прочита нову књигу, часопис или новине, што је веома близу европским стандардима, краљевачка библиотека „Стефан Првовенчани“ сврстала се у ред најбољих у Србији…“ Овако свој осврт на рад наше Библиотеке започињу београдске Вечерње новости, оценивши да се ради о „ оази мира, знања и духовности “.

„Уз редовну, краљевачка Билбиотека има и завидну издавачку делатност коју остварује кроз редакцију књижевног часописа Повеља, чији је уредник најпознатији краљевачки писац Горан Петровић. Осим часописа, Библиотека годишње објави и по десетак нових књига српских песника и других књижевних стваралаца “, пише најчитанији српски дневни лист.
Београдско читалиште у свом најновијем броју доноси приказе на пет песничких књига објављених у нашој Библиотеци. Реч је о делима Ранка Павловића, Анђелка Анушића, Николе Вујчића, Милана Вучићевића и Милоша Милишића.
РТС
у свом Другом дневнику (недеља, 15. март) објавила је прилог о сарадњи наше Библиотеке и Окружног затвора у Краљеву којом је притвореницима омогућено коришћење услуга нашег Позајмног одељења.
16. март 2009.