ВестиПовељаЧасопис Повеља 1/2009

Ових дана из штампе је изашао први број Повеље за 2009. годину са додацима Препоручено и Види чуда. И овога пута читаоци у часопису и додацима могу пронаћи занимљиве и квалитетне текстове.

 

Повељин додатак Препоручено

Повељин додатак Види чуда

У Прочељу новог броја часописа Повеља, чији је издавач Народна библиотека Стефан Првовенчани из Краљева, налазе се песнички и прозни радови Братислава Р. Милановића, Данице Вукићевић, Николе Живановића, Озрена Петровића, Ивана Антића, Бојана Бабића, Срђана Срдића, Бранка Стевановића и Бориса Лазића.  Премошћења доносе приче Бог виче бууу Реја Робинсона, На неке ствари помислиш прекасно Пјетра Гросија, Пас мрке боје Стивена Крејна и Шта ће се занимљиво догодити сутра Надије Хост.
Песников избор сачинио је Томислав Маринковић, а следеће странице часописа испуњава поезија Александре Петрове и слово Мирјане Петровић о одликама стваралаштва ове савремене руске песникиње.
У Просторима Ненад Даковић промишља о филозофији, док у Понирањима Андрија Матић и Милан Алексић изнова „читају“ Дантеа, Томаса Елиота, Ивана В. Лалића. Приступи доносе приказе на нове књиге Милана Вучићевића, Саве Дамјанова и Николе Вујчића, а Писмом из Салцбурга „јавља“ Александра Ђуричић.
Владимир Кецмановић пише о десет фотографија из породичног албума, а Појмовник је сачинио Драган Стојановић.
Повељин додатак Види чуда објављују Бездан са дном Љубивоја Ршумовића, док су у Препорученом штампане приче савремених норвешких прозаиста Сигмунда Јенсена, Бјерна Есбена Алмоса и Терје Холтета Ларсена.
11. мај 2009.