Појављивање трећег тома књиге Психодинамичка психијатрија, издање београдског Службеног гласника, био је повод трибине О страху која је, у читаоници Дечјег одељења наше библиотеке, окупила велики број знатижељника. Приређивачи и један од аутора књиге, проф. др Љубомир Ерић најпре је говорио о (капиталном) значају књиге која ће, како је наговестио, имати седам томова и биће незаобилазна литература свима који се баве психологијом и психијатријом.
Професор Ерић је рекао да се у току једне године појави обиље текстова о страху, толико да је потребно десет година све их прочитати. Службени гласник, наш најагилнији издавач, рекао је Љубомир Ерић, упустио се у штампање књиге која свакако има немерљив значај и за читаоце, и за лекаре.
У другом делу трибине професор Ерић је, углавном наводећи примере из лекарске праксе, говорио о бројним човековим страховима, нарочито о једном од најдоминантнијих и најчешћих – страху од раздвајања.
С обзиром на то да је међу присутнима било лекара, психолога и психијатара, завршни део трибине прерастао је у разговор између стручњака који се баве „људским душама“.
28. септембар 2009.