ВестиПовеља

Штанд Народне библиотеке Стефан Првовенчани на 54. сајму књига у Београду, један је од најпосећенијих у хали 1а, где су, иначе, смештени бројни издавачи из наше земље. Посетиоци су нарочито заинтересовани за подневне промоције наших нових књига, на којима аутори говоре о својим остварењима, објављеним у Краљеву.
У време промоције књиге Моша Одаловића „Жича пчелино чедо“, у понедељак 27. октобра, наш штанд је био је „окупиран“ поштоваоцима дела једног од наших најпознатијих песника.

О овој књизи, заједничком издању краљевачке библиотеке и манастира Жиче, говорила је њена уредница Гордана Тимотијевић, а песме је, осим аутора, казивао глумац Милан Цаци Михаиловић, првак „Атељеа 212“.
– Заиста сам усхићен, немам реч која би описала моју срећу поводом изласка ове књиге. Она је, свавакако, круна мог стваралаштва, хвала Краљевчанима што су ми омогућили да одсањам овај жички сан – каже песник Мошо Одаловић.
На нашем штанду свакодневно ће се одржавати промоције, па ће тако бити представљено свих 13 књига, колико је ове године објавила краљевачка библиотека.
28. октобар 2009.