ВестиПовеља

Током управо завршеног Сајма књига у Београду представљена су све овогодишње књиге у издању Народне библиотеке Стефан Првовенчани. Свакодневно су на нашем штанду у хали 1а одржаване промоције којима је присуствовао велики број љубитеља писане речи, писаца и новинара.
У уторак, 26. октобра, представљена је књига Жича пчелино чедо Моша Одаловића, заједничко издање наше библиотеке и манастира Жиче. О најновијем Одаловићевом делу говорила је уредница Гордана Тимотијевић, а стихове из књиге казивао је глумац Милан Цаци Михаилоивћ, првак Атељеа 212. Истог дана представљена је и књига Верослава Стефановића Посед година.
Сутрадан су на нашем штанду били гости писци Мирољуб Тодоровић, аутор књиге Љубавник непогоде и Милош Латиновић са Седам малих књига.
Књижевни критичар Васа Павковић представио је ( четвртак, 29. октобар) књиге младих аутора Петра Матовића Кофери Џима Џармуша и Николе Живановића Астапово.

У петак, 30. октобра, на нашем штанду било је речи о књигама Ане Ристовић П.С, Доброслава Смиљанића Искушења у невидљивом и Раше Ливаде (постхумно) Још једино ти можеш. Говорили су Бојана Стојановић-Пантовић и Дејан Михаиловић.
Есејистичке књиге проф. др Михајла Пантића Други свет иза света и Ане Гвозденовић Облаци, шкољке и траве, представљене су у суботу, 31. октобра. О њима су говорили Милета Аћимовић-Ивков и Јелена Кнежевић.
2. новембар 2009.