ВестиПовеља

Редакција часописа Повеља, чији је издавач Народна библиотека Стефан Првовенчани из Краљева, опскрбила је новогодишње издање бројним текстовима из области књижевности, уметности, филозофије…На 255 страница објављени су прилози наших најчитанијих прозаиста и песника, заступљени су и радови књижевних и филмских аналитичара, а ту су и преводи прозних и песничких остварења писаца из Енглеске, Немачке, Француске…
Уз овај број Повеље читаоци ће добити и додатке Види чуда и Препоручено у којима пишу Слободан Станишић и Предраг Бјелошевић. У најновијем додатку Појединачно објављен је разговор са сценаристом и редитељем Мирославом Момчиловићем.

На првим страницама Повеље одштампани су прилози Ранка Рисојевића, Рајка Лукача, Енеса Халиловића, Соње Атанасијевић, Владимира Јагличића, Марјана Чакаревића, Сабахудина Хаџиалића, Лауре Барне, Ане Сеферовић и Весне Перић.
Следе преведена проза и поезија Роџа Гласа, Уве Колбеа, Ени Пру, Данијела Бига, Марије Ио. У Песниковом избору је Тања Крагујевић, у Понирањима Милош Зорнић и Мирјана Васић.
О књигама из прошлогодишње издавачке продукције пишу Милета Аћимовић Ивков, Ала Татаренко, Милан Алексић, Јасмина Топић, Драгана Белеслијин, Предраг Крстић, Александар Б. Лаковић, Милуника Митровић и Вера Хорват.
Срето Бошњак „проматра“ цртеже и скулптуре Драгише Обрадовића, о песничкој и филмској продукцији у минулој години, у Пресеку, пишу Васа Павковић и Милан Никодијевић, док о феномену гледаности домаћих серија и Фејсбуку, промишљају Влатко Илић и Софија Живковић.
У рубиркама Прикљученија, Позитив и Појмовник објављени су прилози Милена Алемпијевића, Ненада Јовановића и Драгана Хамовића.
4. јануар 2010.