– Манастиру Жичи чини част ова књига, захвални смо и благодарни краљевачкој библиотеци и аутору што су нам подарили ову радост…рекла је монахиња жичка, мати Доротеја, на промоцији књиге Жича пчелино чедо Моша Одаловића, одржаној у читаоници Дечјег одељења Народне библиотеке Стефан Првовенчани. Реч је о песничком делу написаном у поводу осам векова постојања жичке богомоље и заједничком издању краљевачке библиотеке и манастира Жиче.
У свом надахнутом обраћању присутнима, мати Доротеја је рекла да књига Моша Одаловића представља „звездане тренутке српске поезије“, а уредница Гордана Тимотијевић да је „песник саградио још једну Жичу – од стихова.“
Мошо Одаловић истиче да је књига сачињена од „дечјих песама за одрасле и обратно“ и да је намењена верницима и „читаоцима уредних националних осећања.“
– За мене је несхавтљиво да је држава прећутала осамстогодишњицу манастира Жиче, хвала богу да се неко нашао и тим поводом нешто урадио. За мене је писање ове књига био велики изазов, писао сам је с љубављу и топлином, онако како Жича мене греје – рекао је Одаловић.

Стихове из књиге Жича пчелино чедо казивали су глумци Биљана Костантиновић, Миле Недељковић и Верољуб Андријанић, а старе српске песме на фрули изводио је Срећко Перчевић.
Промоцији су присуствовале и жичке монахиње, предвођене игуманијом, мати Јеленом.
27. јануар 2010.