У малој сали београдског Студентског културног центра јуче су представљене књиге са издавачким знаком Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" објављене прошле године. Реч је о делима из библиотека "Поезија, данас" и "Посед поетике", чији су аутори Тања Крагујевић, Стана Динић-Скочајић, Милован Марчетић, Владимир Стојнић, Рајко Лукач, Петар Милорадовић, Драгица С. Ивановић и Милета Аћимовић Ивков. Било је говора и о зборнику "Братислав Р. Милановић, песник" и песничкој књизи "Место печата", групе аутора.

 

О књигама су говорили уредници Живорад Недељковић, Дејан Алексић и Ана Гвозденовић, док су њихови аутори казивали стихове. Управница краљевачке библиотеке Драгана Типсаревић захвалила се СКЦ на уступљеном простору и ауторима, изразивши наду да ћемо и наредних година сарађивати.

– Краљево је прилично пострадало у прошлогодишњем земљотресу, али сигуран сам да ће оно што је срушено и оштећено бити уздигнуто и поправљено… Да ли неко из света књижевности може замислити да краљевачка библиотеке престане да објављује књиге. То би за српску поезију била права елементарна непогода. Надам се нас то неће снаћи – рекао је песник Милован Марчетић.

 

10. март 2011.