ВестиПовеља

Прича Михајла Пантића “Аља, и један од оних дана“ отвара први овогодишњи број нашег часописа “Повеља“. Следе нова песничка и прозна остварења Небојше Васовића, Саше Радојичића, Боривоја Адашевића, Миодрага Којадиновића, Бранимира Кршића и Дејана Ђорђевића. У рубици “Премошћење“ налазе се приче двојице белгијских писаца – Филипа О Кјалаха и Ханса Берлија. У “Песниковом избору“ је Љубица Милетић, у “Просторима“ Ненад Даковић. Радови Марка Паовице, Александра Угреновића, Ласла Блашковића, Данке Микарић и Игора Јавора попунили су рубрику “Понирања“, у којој објављујемо књижевно-теоријске текстове.

У “Приступима“ је објављен текст Младена Весковића “Личне судбине као метафоре епохе“, док у “Прикљученију“ Стеван Тонтић пише о “свом“ Берлину. У “Подручју“ Динко Туцаковић размишља о “Смрти и филму“, а песник Братислав Милановић, у “Позитиву“, говори о својих “десет неснимљених видео причица…“ Овај број “Повеље затвара “Појмовник“ Мирјане Ђурђевић.

Додатак “Појединачно“ доноси разговор с песником Верољубом Вукашиновићем, у додатку “Види чуда“ је бањалучки песник Ранко Павловић, док је додатак “Препоручено“ посвећен представи Милице Новковић “Камен за под главу“, најизвођенијој у “Краљевачком позоришту“.

18. мај 2011.