ВестиПовеља

Одштампан је трећи овогодишњи број часописа ''Повеља'' који обележава четрдесетогодишњицу беспрекидног излажења. У рубрици ''Прочеље'' налазе песнички и прозни радови Драгана Хамовића. Весне Капор, Драгослава Дедовића, Слађане Илић, Мића Вујичића, Дејана Симоновића, Горана Коруновића, Милана Мицића и Александра Марића. У ''Премошћењу'' су преведени Роберто Савијано, Анил Рагхураџ, Казуко Шираиши и Георги Господинов. Нишки песник Зоран Пешић Сигма сачинио је за овај број ''Повеље'' избор из своје поезије, док о новим књигама Владимира Пиштала, Војислава Карановића, Небојше Васовића, Ранка Павловића и Предрага Бјелошевића, у ''Приступима'', пишу Весна Капор, Ален Бешић, Светлана Милашиновић, Зорица Турјачанин… У ''Прикљученијама'' су Весна Алексић и Наташа Ковачевић, у ''Подручјима'' Гордана Смуђа.

 

Рубрику ''Поводом'' попуниле су беседничке речи Ивана Негришорца, Михајла Пантића, Јована Делића и Небојше Дугалића. Љубивоје Ршумовић у ''Позитиву'' пише о својих ''десет неснимљених фотографија'', а  ''Појмовник'' исписује глумац Милан Цаци Михаиловић.

О четрдесетогодишњици ''Повеље'' пишу Михајло Пантић, Васа Павковић, Мирко Демић и Драган Хамовић.

У додатку ''Препоручено'' објављен је драмски текст Рајка Лукача ''Фајронт на Гвозду'', док у додатку ''Види чуда'' о свом детињству и одрастању пише Лаза Лазић. Додатак ''Појединачно'' доноси ''разговор'' с композитором Светиславом Божићем.

 

23. децембар 2011.