ВестиПовеља

Из штампе је изашла књига “Види чуда“ са издавачким знаком Народне библиотеке “Стефан Првовенчани“ из Краљева и београдског “Службеног гласника“. Ово, по свему, репрезентативно издање, промовисано је, крајем минуле недеље, на “Змајевим дечјим играма“ у Новом Саду. Књигу су представили приређивач  Гордана Тимотијевић и писци Поп Д. Ђурђев и Весна Алексић.

– Гордана Тимотијевић, приређивач ове књиге, замолила је седам српских писаца да опишу по седам чуда из свог детињства. Зато су Светлана Велмар Јанковић, Раша Попов, Градимир Стојковић, Мошо Одаловић, Поп. Д. Ђурђев, Весна Алексић и Дејан Алексић то и учинили.

Зато су сви они лепо сели и описивали, и описивали: трешње, пријатеље, птице…квочке, мишеве, краљевске рођендане…матроска одела, лагуме, филмове…бунаре, хлебове, јабуке…слепе мишеве, усне хармонике, звезде…месец, бицикле, возове…слова, праћке, па и сам центар ваздуха. Седели су, и баш онако како треба, зачуђено – описивали свет, И, да видиш чуда, када су свему придодати и цртежи Младена Анђелковића – сабрала се ова књига велика таман колики је свет. Ни већа ни мања. Што би се рекло: чудо једно! Које ће се наставити све док будемо спремни да чуда око себе видимо! – записао је Горан Петровић, уредник књиге.

 11. јун 2012.