Вести

У присуству неуобичајено великог броја поштовалаца писане речи, градских функционера и новинарских екипа, у краљевачкој Библиотеци додељене су награде Књижевног клуба. Годишња награда Клуба (из донације др Хранислава Милошевића) уручена је Горани Баланчевић за рукопис збирке прича “Дробљење“. О награђеном рукопису говорила је мр Ана Гвозденовић, председница жирија, а награду су уручили донатор Хранислав Милошевић и Сретен Јовановић, председник Скупштине Града Краљева. Насловну причу прочитала је глумица Биљана Талић.

Награда “Богдан Мрвош“ за младе и још неафирмисане ауторе, припала је Марку Лештанину за циклус песама “Али то не значи да не могу“. Уручујући признање, градоначелник Краљева Драган Јовановић осврнуо се на књижевне прилике у нашем граду.

– Краљево се поноси својим писцима, Библиотеком, Књижевним клубом. Резултати у овој области одавно су прешли атаре ове средине која је изнедрила књижевне величине као што је, рецимо, Горан Петровић. И ова данашња свечаност свакако је важан догађај за све нас, срећан сам што у овоме учествујем – рекао је Јовановић.

1. фебруар 2013.