Вести

Јуче су у згради Председништва Србије на Андрићевом венцу добитницима уручене “Вукове награде“ за 2012. годину коју додељује Културно-просветна заједница Србије. Међу добитницима је и Драгана Типсаревић, директорица Народне библиотеке “Стефан Првовенчани“ из Краљева.

– Као директор Библиотеке, Драгана Типсаревић тежиште рада усмерила је на развој и унапређење услова рада ове установе, као и њено израстање у културни центар не само у оквиру заједнице, у издавача који се респектује у српској књижевности, а пре свега, на рад Библиотеке која, по свим параметрима и стандардима за библиотечку делатност, има водеће место међу јавним библиотекама у Србији.

Налазећи се на челу ове угледне културне институције, остварила је изузетне резултате у организовању бројних књижевних програма, предавања, трибина, као и манифестација од који су неке значајне на српском нивоу и са вишедеценијском традицијом. Остварила је сарадњу са бројним библиотекама и установама културе у Европи… наводи се, између осталог, у образложењу за доделу “Вукове награде“ Драгани Типсаревић.

Награда се, иначе, додељује за “изузетан допринос развоју културе у Републици Србији и свесрпском културном простору“. Добитницима и присутнима обратили су се министар културе Братислав Петковић и Љубивоје Ршумовић, председник КПЗ Србије. У име награђених захвалио се новинар уредник Манојло Вукотић.

8. фебруар 2013.