Вести

Гостовање прим. др Петра Боровића и др Недељка Миликића у краљевачкој библиотеци изазвало је велико интересовање и међу редовним посетиоцима наших програма и међу њиховим колегама, лекарима. Они су говорили о издањима “Младинске књиге“ из Београда “Изборите се са стресом“ и “Велики породични саветник о здрављу“, али и о својим искуствима у лечењу “савремених“ болести. Већину присутних понајвише је занимао одговор на питање шта урадити у стресним ситуацијама и како се лечити ?

– Добили сте стрес! Испричајте се са неким ко вам је драг и кога ви волите. Не узимајте храну која подиже ниво хормона за стимулисање стреса. Исплачите се, изађите у природу, учините добро дело некоме ко то не може да вам узврати. Будите у миру са собом и другима. Будите у природи, будите с Богом. Нема универзалног лека, свако се на свој начин лечи од стреса…рекао је, у свом занимљивом обраћању, прим. др Петар Боровић.

Др Недељко Миликић, специјалиста ОРЛ у краљевачкој болници, своје излагање посветио је алтернативним начинима лечења.

– Да би човек некога прихватио, мора да препозна његову емоцију. Постоје у свакоме од нас меридијани туге, љубави, љутње…Све је, дакле, у нашем уму. Будите физички активни, водите рачуна о исхрани, покушајте да контролиште мисли. Ако желите љубав, имаћете је, ако призивате тугу, бићете тужни. Фокусирајте се на оно што желите и тога ће сигурно бити – тврди др Миликић.

На крају овог програма, о издањима “Младинске књиге“ говорио је Ђорђе Ђерковић.

19. март 2013.