Вести

Поводом обележавања Светског дана дечје књиге посетили смо јуче вртић Снежана и патуљци са програмом за предшколце Хајде да причамо о… принцезама. У програму су учествовали Јелена Андрић, дечји библиотекар и Иван Спасојевић, информатичар. Деца мешовитог узраста, од 3 до 6 година, имала су прилику да погледају посебно припремљену за овај програм видео презентацију, из које су сазнали све о принцезама и њиховим принчевима. Поред презентације, малишани су прелиставали књиге о принцезама. Уз књиге које свакодневно могу изнајмити на Дечјем одељењу, библиотекари су радозналим предшколцима показали велике илустоване бајке које су део референсне збирке и не износе се из Библиотеке.

Искористили смо овај програм да наше будуће кориснике упознамо са Хансом Кристијаном Андерсеном, чији је рођендан узет за обележавање Светског дана дечје књиге.

У припреми је видео презентација за програм Хајде са причамо о… витезовима. Читав овај серијал за децу предшколског узраста је едукативно-забавног карактера и базиран је на разноликом фонду Дечјег одељења.

3. април 2013.