Вести

Најзначајнија културна манифестација Прилепа, Денови на Крали Марко отворена је ове године анимираним филмом о овом епском јунаку, који је резултат рада деце из Радионице анимираног филма у нашој библиотеци и библиотеци у Прилепу.На свечаној премијери, којој су присуствовали градоначелник Прилепа Марјан Ристески и помоћник градоначелника за културу, пуно похвала добио је први заједнички пројекат две библиотеке.

Затим су, директор библиотеке из Прилепа, Петре Петрески и директорка библиотеке из Краљева, Драгана Типсаревић, потписали Протокол којим су озваничили досадашу сарадњу и договорили нове видове и пројекте уз заједничку констатацију, да је  могуће сарађивати без обзира на удаљеност и границе што смо и показали.

Милоје Радовић је за ученике основних школа Прилепа одржао веома посећену краеативну радионицу Сваки град је библиотека у којој су деца, поред културних и историјских знаменитости Краљева упозната са процесом настанка анимираног филма.У холу Библиотеке отворена је заједницка изложба цртежа на тему Марко Краљевић, епски јунак, деце из два града.

За библиотекаре Прилепске регије, Драгана Типсаревић  је одржала презентацију рада наше библиотеке са примерима добре праксе.

 
     

Прилеп, 15. и 16. мај 2013.