Вести

Поводом Светског дана књиге Народна библиотека “Стефан Првовенчани“ организовала је прикупљање књига за косметске школе и тамошње љубитеље писане речи. У овој акцији учешће су узели ученици краљевачких основних школа “Светозар Марковић“, “Четврти краљевачки батаљон“, “Јово Курсула“, “Свети Сава“, “Чибуковачки партизани“ и “Живан Маричић“. Прикупљено је близу хиљаду књига које су уручене Канцеларији за КиМ, чије се седиште однедавно налази у Краљеву.

– Реч је о нашој акцији “Књига на дар“ у којој су учествовали бројни краљевачки малишани. Надамо се да ће ове књиге, колико је то у моћи књижевности, учинити живот лепшим и сношљивијим нашим сународницима на Космету – каже Мирјана Ђорђевић, шеф Матичне службе краљевачке библиотеке.

Захваљујући се на вредном поклону, Александар Ерац, шеф Канцеларије, истакао је да ће књиге бити прослеђене нашим сународницима који живе у косметским енклавама.

– Ови пакети књига представљају и знак љубави према косметским Србима. Пример краљевачке библиотеке могу следити и остали јер то живот значи српском живљу на Космету.

20. мај. 2013.