ВестиПовеља

 

Зборник ''Гојко Ђого, песник'', у издању Народне библиотеке ''Стефан Првовенчани'', промовисан је јуче у Римској дворани Библиотеке града Београда. Велики број поштовалаца дела прошлогодишњег добитника ''Жичке хрисовуље'', медијских делатника и јавних личности присуствовао је овом књижевном програму. Најпре је приказан кратки филм о претходном Жичком духовном сабору, чији су аутори Дејан Алексић и Иван Спасојевић, а затим се присутнима обратила Драган Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке која је, уједно, најавила и предстојећи Сабор.

О песничком опусу Гојка Ђога говорио је др Драган Хамовић, уредник зборника, нагласивши да његову ''окосницу чине саопштења са скупа о поезији Гојка Ђога, одржаног 18. августа 2012. године у Краљеву, као и интерпретативни прилози са песничке вечери посвећене песнику и свечаног уручења признања у Жичи…''

– Песник у чијем је средишту знак вуне, белог и црног руна, овчјег удеса, приклања своје надање васкрслом Јагњету, пострадалом за сав свет, Агнецу преображеном у сушту светлост, без које би неподношљива била ваздашња ноћ нашег света и ово замршено клупко наше повести – рекао је Драган Хамовић.

Стихове је казивао аутор Гојко Ђого – песник.

 

14. август 2013