ВестиПовеља

Две песме Петра Цветковића, овогодишњег добитника “Жичке хрисовуље“, отварају, у “Прочељу“, летњи број нашег часописа “Повеља“. Следе прозни и поетски радови Рајка Лукача, Ненада Јовановића, Драгана Ђоковића, Милана Ђокића, Надије Реброње, Бојана Савића Остојића, Јелице Кисо, Горана Томића и Мирјане Бранковић. У “Премошћењима“ су прилози Омера Сејфетина, Јосифа Бродског, Воласа Стивенса и Тревора Бирна, у преводима Ане Стјеље, Радојице Бошковића, Николе Живановића и Ђорђа Кривокапића. “Песников избор“ сачинио је Петар Милорадовић. У “Понирањима“ Мирјана Гатарић  пише о књизи “Компаративне студије, италијанско-српска прожимања у 20. веку“ Персиде Лазаревић ди Ђакомо.

У “Приступима“ су прикази нових књига Радивоја Микића, Анђелка Анушића и Бориса Јовановића, о којима пишу Милета Аћимовић Ивков, Славица Гароња и Александар Б. Лаковић.

У “Пресеку“ Драган Бабић пише о продукцији кратке приче у минулој години, док је у “Подручјима“ објављен рад Тање Крагујевић. “Позитив“ је резервисан за десет (не)снимљених фотографија Владимира Пиштала, а “Појмовник“ је написао песник Верољуб Вукашиновић.

У додатку “Препоручено“ објављујемо арапске кратке приче “Чаролија изданака пустиње“ у преводу и приређењу Мирослава Б. Митровића, док у додатку “Види чуда“ Јасминка Петровић објављује прозни прилог “Мода се вратила“. У додатку “Појединачно“ разговарали смо с песником Петром Цветковићем.

20. август 2013.