ВестиПовеља

Песничке књиге објављене прошле године у нашој гласовитој библиотеци “Поезија, данас“ представљене су јуче у малој сали београдског Студентског културног центра“. Уз присуство бројних љубитеља песничке речи и београдских песника, наших сарадника, о књигама је говорио Дејан Алексић, главни и одговорни уредник издавачке делатности Народне библиотеке “Стефан Првовенчани“ из Краљева.

– Прошле године смо објавили петнаест књига, девет се налази у нашој библиотеци “Поезија, данас“. Краљевачка библиотека постала је најугледнији издавач песничких књига у Србији. И минуле године пошло нам ја зе руком да објавимо књиге које су обележиле ову врсту књижевног стваралаштва у нашој земљи. Већ смо кренули са објављивањем нових књига домаћих аутора  – рекао је Дејан Алексић.

Песме из својих књига читали су Драган Бошковић, Слађан Милошевић, Дарко Даничић, Војислав Карановић…

– Част је објавити књигу у краљевачкој библиотеци. Захвалан сам уредницима који су одабрали мој рукопис и прошле године га објавили. Тиме сам и ја добио шансу да се песнички огласим. Поносам сам што се то догодило баш у Краљеву – речи су песника Драгана Бошковића.

21. фебруар 2014.