ВестиПовеља

Три песничка дела из наше библиотеке “После Вавилона“, покренуте минуле године, представљена су јуче у београдском Српском књижевном друштву, у познатом здању у Француској 7. Реч је о књигама нобеловаца Чеслава Милоша “Последње песме“, Томаса Транстремера “Велика тајна“ и савременог италијанског песника Фабија Пустерле “Звездано тело“. О овим књигама говорили су Дејан Алексић, главни и одговорени уредник наше издавачке делатности и преводиоци Љубица Росић, Славица Агатоновић и Дејан Илић.

– Народна библиотека “Стефан Првовенчани“ већ се афирмисала као један од најугледнијих издавача песничких књига домаћих аутора, а од прошле године кренули смо да приљежније објављујемо дела светских песника, што смо раније чинили спорадично. Искрено се захваљујемо државним институцијама Пољске, Шведске и Италије које су нам помогле да ове књиге објавимо – рекла је Драгана Типсаревић, директорица краљевачке библиотеке.

На крају овог програма присутнима се обратила Сира Миори, директорица Института италијанске културе у Београду, изразивши захвалност краљевачкој библиотеци на неговању савремене италијанске поезије.

27. мај 2014.