Вести

Кутак за тинејџере отворeн је у четвртак, 12. јуна 2014. године на Дечјем одељењу. Отворио га је Урош Петровић, писац за децу. Кутак је настао као резултат пројекта Библиотеке, а финансијски га је подржало Министарства културе и информисања Републике Србије. Ово је нова услуга коју наша установа пружа и у оквиру које ће корисници моћи читати књиге, часописе, стрипове, користити рачунар, слушати музику и звучне књиге, учити стране језике, користити интернет и дружити се. 

Пројекат представља настојање Библиотеке да има  што разноврснију понуду, да уз књиге и часописе то буду и други садржаји који би одговорили интелектуалним и друштвеним потребама младих, а који би допринели да  библиотека постане ведро,  атрактивно и безбедно место за читање, учење и дружење.

Урош Петровић је био и гост у нашој Дописној радионици и дружио се са ученицима из ОШ  „Светозар Марковић“ из Краљева и ОШ „Бранко Радичевић“ Вранеши одељење у Отроцима. Ученици су уживали у досеткама познатог писца и одговарали на његове загонетке.

15. јун 2014.