Вести

Синоћ је, у оквиру нашег редовног серијала “Краљевчани“, представљен легендарни кошаркашки тренер Михајло Мики Вуковић, спортиста са тридесет освојених титула, најблиставијим медаљама с домаћих, европских и светских терена. Вуковић је као тренер тузланског “Јединства“ 1989. године освојио шампионат Европе, а затим су се ређале титуле са светских првенстава, олимпијада, универзијада. Био је селектор женске кошаркашке репрезентације Југославије, а највеће успехе постигао је водећи шпанске екипе из Валенсије.

– Потичем из старе краљевачке породице и са 15 година доспео сам у први тим  наше “Слоге“. Ипак, највеће успехе остварио сам као тренер у Југославији и Шпанији. Све што је могло да се освоји у домену женске кошарке – освојио сам. На трон се пела и моја мушка екипа кошаркаша “Памесе“ из Валенсије. Сарађивао сам с најуспешнијим домаћим и иностраним кошаркашима, доживео велику славу и признања, али никад нисам заборавио да сам Краљевчанин. То сам, заправо, увек с поносом истицао и сада радим на томе да се успостави сарадња између кошаркашког Краљева и Валенсије – рекао је Михајло Мики Вуковић.

О овом тренеру великог угледа говорили су бивши кошаркаши краљевачке “Слоге“ Слободан Адамовић, Милован Киме Богојевић и новинар Живота Станковић. Међу посетиоцима били су некадашњи кошаркаши Кривокапић, Мијаиловић, Савић, Јаћовић…бројни спорски радници и актуелни играчи. Сви су, истичу они, дошли да одају још једно признање великом кошаркашком стратегу, од кога су учили мајсторије с лопотом, спортско витештво и – господство.

3. јул 2014.