Вести

У “Прочељу“ новог броја нашег часописа “Повеља“ објављени су песнички и прозни радови Душка Новаковића, Јована Николића, Владимира Јагличића, Весне Капор, Бориса Јовановића, Дарка Даничића, Драгана Радованчевића, Драгице Стојановић, Николе Поповића, Драгана Бабића, Бранка Косанића и Милана Ружића. У рубрици “Премошћења“, резервисаној за преведену књижевност, налазе се прилози Дерека Волкота, Гузеља Јахаине, Тоне Хаднебе, Калина Терезијског и Петра Денчеве у преводима Алена Бешића, Радмиле Мечанин, Марка Вуковића и Елизабете Георгијев.

У “Песниковом избору“ је Ђорђе Нешић, у “Понирањима“ Стеван Тонтић, док у “Приступима“ о новим књигама Николе Маловића, Мирослава Максимовића, Николе Вујчића, Мирољуба Тодоровића, Синише Бољановића и Ен Карсон пишу Светозар Кољевић, Миломир Гавриловић, Жарко Миленковић, Илија Бакић, Александар Бојовић и Владимир Стојнић.

Рубрика “Преображење“ посвећена је песнику Ђорђу Нешићу, овогодишњем добитнику “Жичке хрисовуље“. Осим добитникове беседе, одбјављени су и осврти на његову поезију Драгана Хамовића и Ђорђа Сладоја. У рубрици “Писци“ о “Магнолијама Томислава Маринковића“ пише Милета Аћомовић Ивков, “Позитив“ је сачинио Дејан Атанацковић, а “Појмовник“ Петар Матовић.

У додатку “Види чуда“ о свом детињству и одрастању сведочи Драган Хамовић, док су у “Препорученом“ објављене  франкофонске новеле прекоморских области, у преводу Анђе Петровић. У “Појединачном“ је списатељица, преводилац и глумица Бранка Такахаши.

1. фебруар 2016.