Вести

-Ову књигу сам написао у 79. години живота. Када са садашње дистанце  посматрам протекло време и своје доживљаје у њему, запажам многе које сматрам вредним да забележим, да с њима упознам будуће генерације…Одрастао сам у кућној заједници са 26. чељади. Било је тешких тренутака и требало је уложити много напора да се препреке савладају. Начине на које сам решавао проблеме у животу који ме није мазио, читалац ће наћи међу корицама ове књиге…

Ове реченице исписане су у уводу књиге  Моја школа живота,  с поднасловом Живот у заједници са 26. чељади, а исписао их је њен аутор Драгослав Дугалић, пензионисани економиста, неуморни активиста свога времена и успешни друштвено-политички радник. Ова књига представљена је, у изузетно опуштеној атмосфери бројних ауторових пријатеља, у краљевачкој библиотеци. Књига изразито личног печата, заправо је Дугалићев животопис, фино сведочанство прохујалих времена, с галеријом помало заборављених, некада познатих, личности.

-Овом књигом сам обухватио временски период од 79 година. Од тога сам барем 70 година могао да региструјем дешавања. После толико времена многи догађаји су пали у заборав, а оне који нису заборављени ни после толико година, сматрао сам да треба на овај начин сачувати – рекао је Дугалић.

О књизи су веома надахнуто говорили Виолета Цветаноска, етнолог и Дугалићеви пријатељи проф. др Томислав Симовић и др Милан Матијевић. У музичком делу програма учествовао је фрулаш Мирољуб Шаптовић.

13. април 2016.