Вести

Антологија песама за децу Заувек ђаци – цветник учитеља песника и песника који раде са децом приређивача, професора и писаца за децу Власте Н. Ценић представљен је синоћ у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“.  У уводном делу програма приређивач је посебно нагласио  да је „ова антологија по избору песама несвакидашња и јединствена. У њој је се налазе песме просветних радника, савремених књижевних стваралаца за децу и младе, оних који деци кроз књижевност тумаче свет, а истовремено и уче од њих.

У Цветнику су песме 190 песника, учитеља, васпитача, професора, доктора наука и  библиотекара из Србије и региона, односно из Црне Горе,  Босне и Херцеговине, Републике Српске, Македоније и Хрватске. Међу њима су и пет писаца из Краљева: Дејан Алексић, Гордана Тимотијевић, Биљана Миљковић, Весна Ристовић и Милоје Радовић.“

У програму су, поред  приређивача и краљевачких аутора заступљених у овој драгоценој књизи, своје радове награђене на бројним књижевним конкурсима  читали полазници наше Књижевне радионице.

У музичком делу програма наступиле су ученице Музичке школе „Стеван Стојановић Микрањац“ Миња Главчић и Александра Ћупурдија.

27. мај 2016.