Вести

Недавно је Центар за културу, образовање и информисање „ Градац” из Рашке објавио књигу Између два сна наше суграђанке др Вере Илић. На промоцији у Народној библиотеци „Стефан Првовенчани“ о књизи су говорили Милојко Милићевић, уредник и Милоје Радовић, песник. „ Књига песама др Вере Илић је осма у нашој новој песничкој библиотеци. На недавној промоцији у Рашки  топло је примљена од читалачке публике,“ истакао је Милојко Милићевић.

Милоје Радовић је посебно нагласио да „постоје писци попут Вере Илић, који су ненаметљиви, али се успешно, целим својим бићем настањују у своје песме. Вера Илић у сваком човеку види скривеног песника. И читалац је песник, односно за њу је песник свако ко песму прими. Она нас је уверила да само нерођен човек није песник. Чудесном песничком лакоћом води нас кроз видљиве и невидљиве светове, кроз снове – огледало свеколике стварности – који су суштина живога живота…“

У музичком делу програма учествовали су др Петар Илић професор на Уметничком факултету у Косовској Митровици и Иван Благојевић, стручни сарадник на истом факултету, а стихове је казивала Биљана Талић, глумица Краљевачког позоришта.

28. јун 2016.