Вести

Синоћ је у краљевачком Народном музеју започео Жички духовни сабор Преображење 2016. Сабор је отворио градоначелник Краљева др Предраг Терзић, нагласивши да се “Србија препознаје по нашој преображењској свечаности.“

-Са жељом да ова манифестација у будућности настави да ниже успехе и негује, изучава и афирмише аутентичне вредности националне културе, позивам вас да у наредних неколико дана присуствујете преображењским програмима који ће, на радост свих нас, окупити наше познате песнике, књижевне критичаре, историчаре, уметнике…

Надам се да ћемо сви ми, уочи великог празника, Преображења Господњег, бити достојни наслеђа којим се поносимо, да ћемо имати љубави, вере и наде да се и сами преобразимо, непрекидно духовно узрастамо и проповедамо и промовишемо праве вредности, на слуву Господу – рекао је Предраг Терзић.

Изложбу Мозаик Праксис отворио је историчар уметности Вук Недељковић. У музичком делу програма учествовали су соло певачица Марчела Франческо и интрументалиста Драган Млађеновић.

Жички духовни сабор, под покровитељством Града Краљева и Министарства културе, организују Народна библиотека Стефан Првовенчани, краљевачки Народни музеј и Књижевни клуб Краљево.

17. август 2016.