Вести

Народна библиотека Стефан Првовенчани ће на предстојећем Међународном сајму књига у Београду (23 – 30. октобар) учествовати с рекордним бројем издања. У библиотеци Поезија, данас објављене су збирке Милована Марчетића Врата од ромора (изабране песме), Драгана Јовановића Данилова Говорити с водопадима, Марјана Чакаревића Ткива, Драгана Радованчевића Лампедуза, Марка Стојкића Амигдала, Милана Вучићевића Одломци о позном, Ђорђа Кубурића Песме из дворишта, Горана Станковића Лик ствари које долазе, Предрага Бјелошевића Сневачи из несна и Братислава Јевтовића Мајске песме. 

Библиотека за преведену књижевност После Вавилона богатија је за дела Јулијана Корнхаузера Било па прошло (изабране песме), Анджеја Бурсе Џелат без маске, Туне Хеднебе Тачка (изабране песме) и Антологију швајцарске поезије француског говорног подручја Романдске песме коју је приредио Филип Жакоте.

У Поседу поетике су нове есејистичке књиге Радивоја Микића Из неизречја у реч и Александра Милановића Реч под окриљем поетике. У библиотеци Поезија настаје објављена је књига песникиње Тање Крагујевић Светслост за друге очи.

У Посебним издањима су књиге Стефан Првовенчани Песнички одломци у избору Васка Попе коју је приредио Ђорђе Трифуновић, Библиографија прилога у часопису Повеља 2001-2015. коју је сачинила Ана Гвозденовић и каталог изложбе о песничком делу Живорада Недељковића Мале светковине (Ана Гвозденовић).

Библиотека Преображење објавила је зборник Ђорђе Нешић песник о делу прошлогодишњег добитника Жичке хрисовуље.

Штанд краљевачке библиотеке (4098) налази се у сајамској хали број четири.

20. октобар 2016.