Вести

Поводом Дана Светог Саве, седмодневне културне манифестације у организацији краљевачких установа културе, писци запослени у Народној библиотеци Стефан Првовенчани, Гордана Тимотијевић, Милоје Радовић и Милош Милишић, посетили су Основну школу Милунка Савић у селу Стублу и пред тамошњим предшколцима и ученицима читали своје песме намењене најмлађим читаоцима. Након овог читалачког часа, школи су уручене књиге, поклон краљевачке библиотеке, Књижевног клуба и књижаре Прозор.

-Захвални смо краљевачкој библиотеци која је све ово организовала, а књиге ће убудуће користитити наши ученици који су их, видели сте, одмах разграбили. У част вашег доласка у нашу школу, ученици су припремили пригодан програм, а за њих је посебан доживљај што су видели писце уживо. Волели бисмо да ову сарадњу наставимо, а свакако ћемо организовати посету краљевачкој библиотеци, јер деца са села ретко имају такву прилику – каже учитељица Радица Милосављевић.

Обележавање Савиндана у краљевачкој библиотеци започето је у понедељак, 21. јануара, луткарском представом Лутке које причају. На овај начин полазници наше Луткарске радионице, коју води учеитељица Љуба Радета, испричали су причу о Светом Сави.

Аутор текста: Милош Милишић
Аутор фотографије: Јасмина Новаковић Аџић