Вести

Уз учешће бројних ученика краљевачких основних школа, у Народној библиотеци Стефан Првовенчани обележен је 5. март, Светски дан енергетске ефикасности. Овај програм, уз спонзорство Министарства рударства и енергетике, организовали су Канцеларија за младе и Град Краљево, а његова суштина огледала се у развијању свести код најмлађих како се на најефикаснији начин користи и троши енергија.

-Ми смо, заправо, кроз игру сличну “монополу“ најмлађим Краљевчана покушали да приближимо најосновније енергетске појмове и подучимо их како се на најштедљивији начин користи енергија у школи и у домаћинствима. У овој игри сви су, наравно, били победници, а деца су показала завидно знање о овој области – каже Зорица Сретеновић, градски менаџер за енергетску ефикасност.

У програму Играј за енергију учествовали су ученици петнаестак основних школа и сви су се сложили да би његов слоган могао да гласи како је предложио водитељ програма, песник Милоје Радовић: Да постанем бољи/никад није касно./ Енергију трошим/ само ефикасно.

Аутор текста Милош Милишић
Аутор фотографије Иван Спасојевић