Вести

Песник Дејан Алексић добитник је угледне песничке награде Мирослав Антић за 2018. годину, саопштио је жири (Мина Ђурић, Ненад Шапоња, Мирослав Радоњић) књижевне манифестације Антићеви дани која ће бити одржана од 13-15. марта у Новом Саду. Једногласном одлуком жирија овом наградом овенчана је, заправо, Алексића збирка песама Радно време раја, у издању Културног центра Новог Сада.

-Алексић који је запажени песник за децу, у извесном смислу наставља дијалог са песничким опусом Мирослава Антића. Алексић је песник, драмски писац и књижевни стваралац за децу чија је поезија већ увелико препозната на мапи савременог српског песништва. Сведеност Алексићеве лирике дубоко се опире припадности нашој свеопштој култури кашњења – наглашава Мирослав Радоњић, члан жирија и Одбора манифестације Антићеви дани.

Дејан Алексић (1972) песник је, драмски писац и стваралац литературе за најмлађе читаоце. Добитник је награда: Змајеве, Меша Селимовић, Бранко Миљковић, Ристо Ратковић, Просветине, Бранкове, Матићевог шала, награда из фондова Бранко Ћопић и Борислав Пекић… За богато дело из области дечје књижевности многоструко је награђиван. Објавио је и књига драма.

Алексић је уредник издавачке делатности Народне библиотеке Стефан Првовенчани из Краљева.

Аутор текста Милош Милишић
Аутор фотографије Иван Спасојевић