Вести

Књига историчара Горана Киковића Васојевићи у борби за српско и југословенско уједињење од 1914. до 1918. године и 38. број часописа за књижевност, културу и исторују Глас Холмије, промовисани су синоћ у нашој библиотеци.

Говорећи о књизи Горана Киковића, Драгољуб Даниловић, доктор историјских наука је, између осталог рекао: „Пред нама је веома особена књига. Она је драгоцено сведочанство о учешћу Васојевића у Великом рату. Аутор је веома успешно научној јавности и ширем читалачком аудиторијуму, користећи се примарним историјским изворима, непознатом и мање познатом архивском грађом, осветлио и живо дочарао догађаје и значајне историјске личности. При томе је догађаје о којима пише посматрао у контесту ширих историјских догађаја.“

Горан Киковић се захвалио Граду Краљеву и Народној библиотеци за вишегодишњу успешну културну сарадњу, а помоћник градоначелника за културу, Сретен Јовановић је нагласио да ће се сарадња, на обострану радост, наставити и још више проширити и унапредити.

Бранислав Оташевић, новинар и публициста представио је 38. број листа за књижевност, културу и историју Глас Холмије, а у уметничком делу програма учествовали су Давид Лалић, песник и Синиша Петрић, гуслар.

Аутор текста Милоје Радовић
Аутор фотографија Иван Спасојевић