Вести

Као и ранијих године, Повељина издања су и овога пута имала своју београдску промоцију. Наиме, у Студентском културном центру јуче су у подневном термину представљене књиге које су у 2018. години објављене са издавачким знаком Народне библиотеке „Стефан Првовенчани”.

Домаћин овог програма била је књижевница Весна Капор, која је на почетку програма пожелела Повељи  да остане тако широка и отворена као што је то већ готово две деценије. Главни и одговорни уредник Повеље Дејан Алексић представио је прошлогодишњу песничку продукцију а своје стихове говорили су Лаза Лазић, Мирјана Стефановић, Радослав Миленковић и Драган Ђоковић.

У наставку програма уредница Ана Гвозденовић препоручила је књиге Драгана Хамовића Лица једнине и Александра Б. Лаковића Речи у сенци, које су објављене у библиотекама Поезија настаје и Посед поетике. Краљевачки професор латинског и француског језика, др Јовица Станковић говорио је о својој студији Светлост скривеног Бога, која је највећим делом посвећена проучавању мотива светлости у уметничкој прози Николе Милошевића.