Вести

Последњи Пратећи програм 55. Фестивала професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић“ био је посвећен “Шабачком позоришту“, односно Омладинском клубу “Млади од 1840.“, симболички тако назван по години оснивања овог театра, једног од најстаријих у нас. Клуб је, по речима Милене Миње Богавац, директорице “Шабачког позоришта“, основан пре четири године, с намером да привуче што више младих људи и да их упозна с позоришном уметношћу.
-Добро позориште је увек младо. Увек је лудо и спремно на ризик. Његова обавеза је да учи. Његова је обавеза и да се забавља. Оно мора све да проба. И мора стално да истражује. Мора да верује да ће променити свет. И мора то да покушава, чак и онда када му не де. Ако одустане, то више неће бити позориште. Зато је позориште природно место за младе људе. Оно је школа и журка. Радно и слободно време. Оно је вечити тинејџер, вечит студент и вечито велико дете – сликовито говори Милена Богавац.
Чланови Омладинског клуба “Млади од 1840.“ до сада су извели више представа, а на сцени “Краљевачког позоришта“ одиграли су комад Дина Пешута “Претпоследња панда“ у режији Максима Милошевића.
О раду Клуба говорили су и млади глумци Јелена Чеивановић и Лука Лазаревић.