ВестиНекатегоризовано

Двадесетак најмлађих ученика основних школа “Петар Лековић“ и “Емилија Остојић“ из Пожеге били су гости Народне библиотеке “Стефан Првовенчани“ из Краљева. Књижевни програм за њих направили су писци за децу Гордана Тимотијевић, Милоје Радовић, Биљана Мирковић, Нада Танасковић, Снежана Тодоровић и Милош Милишић, а Иван Лазић, вођа дружине “Свебор“, у одори средњовековног јунака, причао им је о витезима из прошлости.
-Ово су главице-паметнице нашег града. То су ученици првог и другог разреда основне школе који су показали најбоље резултате у акцији читања Народне библиотеке Пожега. За њих смо организовали наградно путовање и посету библиотекама у Чачку, Краљеву и Врњачкој Бањи, а посетићемо и Манастир Жичу. Захвални смо колегама библиотекарима који су нас срдачно прихватили и дочекали – каже пожешка библиотекарка Данијела Скоковић.
Малишани из Пожеге су имали прегршт питања за песнике и за краљевачке библиотекаре, па су и на тај начин потврдили тврдњу Данијеле Скоковић да су “главице-паметнице“.

Аутор текста: Милош Милишић