Вести

Синоћ је у читаоници Дечјег одељења Народне библиотеке “Стефан Првовенчани“ одржан завршни програм Књижевне радионице коју годинама успешно води списатељица Гордана Тимотијевић, уредница у нашој издавачкој делатности. Сваке године у ово доба, пред крај школске године, полазници Књижевне радионице организују колажни програм на којем читају своје радове и прикажу како су и шта су радили током године. Сваки тај програм нас увери да Краљево не треба да брине за своју књижевну будућност јер наши најмлађи “писци“ показују завидну вештину писања и, пре свега, бујни таленат.
-Синоћ је своје радове читало тридесетак младих стваралаца који су током минулих десетак година били чланови Књижевне радионице краљевачке библиотеке. Њихови песнички и прозни радови, током минулих година, завредили су прегршт награда на фестивалима посвећеним дечјем стваралаштву, као што је, рецимо, онај у Лазаревцу. Пуно ми је срце кад видим како они напредују и стасавају у будуће писце, изучаваоце или љубитеље књижевности – каже Гордана Тимотијевић.
Као и годинама уназад, овај програм улепшали су чланови Хора “Звездице“ краљевачког Дечјег села, за који се стара неуморна Лидије Спаски.

Аутор текста: Милош Милишић