Вести

У оквиру пројекта Породични библиоклуб, подржаног и суфинансираног од стране Кабинета министра без потрфеља задуженог за демографску и популациону политику, на Дечјем одељењу Библиотеке одржан је још један у низу едукативних предавања Изазови родитељства. Серијал је намењен родитељима и свима онима који активно учествују у васпитању деце.

Наша гошћа професорка Милица Новковић говорила је како васпитањем без казне и награде доћи до Љубави и Мира у породици. Да ли је концепт васпитања деце без казне и награде могућ у данашњем времену? Шта је то стваралачко васпитање? Шта је то што ауторка назива плишаним васпитањем? Које су последице ауторитативног васпитања базираног на принуди, позитивном условљавању, вербализму, презаштићивању, имитаторском облику учења? Одговоре на ова деликатна питања, професорка Новковић понудила је у сугестивном и богато поткрепљаеном предавању, као и у својим књигама Породични буквар и Бит(ка) Љубави. Предавање је завршено живом дискусијом са бројном окупљеном публиком.

Наступ проф. Новковић можете погледати на фејсбук страници наше Библиотеке, кликом на линк https://www.facebook.com/BibliotekaKraljevo/videos/1359164420920169/

Аутор текста Јелена Андрић

Аутор фотографија Иван Спасојевић