Вести

Народна библиотека “Стефан Првовенчани“ и ове године била је домаћин обележавања Светског дана хране, чији су промотери краљевачки Завод за јавно здравље и Црвени крст. Доктор Александар Мацан и др Драгана Милићевић, лекари Завода, говорили су о важности правилне исхране нарочито код младих, јер, како истичу, све је више гојазних у овој популацији. Забрињавајући је податак, истакли су они, да је чак 15 одсто гојазних у популацији младих од седам до петнаест година живота. Истовремено, наглашавају, све је већи број гладних у свету.
Завод је наградио ученике основних школа из Краљева, Врњачке Бање и Рашке за најбоље литерарне и ликовне радове на тему “Правилна исхрана доступна свима, за свет без глади“. То су: Магдалена Бабић, Сара Стоиљковић, Мија Рајковић, Ксенија Лазовић, Ема Луковић, Зорана Поповић, Нина Понорац, Сара Живковић, Јован Тимотијевић, Вера Дурутовић, Неда Чоловић и сестре Валентина и Николина Кијавац.
У програму су учествовали песници Снежана Тодоровић и Милош Милишић и ученици краљевачке Музичке школе Теодора Ђорђевић и Андрија Јовановић.
Аутор текста Милош Милишић
Аутор фотографија Андреј Анђић