Вести

Почетне странице новог броја нашег часописа “Повеља“, у рубрици “Прочеље“, заузимају песнички и прозни прилози Братислава Р. Милановића, Рада Танасијевића, Нине Живанчевић, Драгана Марковића, Ане Ранђић, Радомира Д. Митрића, Каје Панчић Миленковић и Милоја Радовића. У рубрици “Премошћење“, намењеној преведеној књижевности, објављени су радови Јапанца Рјуносаке Акутагаве, Норвежанина Георга Јохансена, Американца Џона Чивера и Пољакиње Кристине Дамбровске, у преводима Снежане Јанковић, Марка Вуковића, Ђорђа Кривокапића и Милице Маркић. “Песников избор“ сачинио је Милан Гарић, док у “Понирању“ Владан Бајчета пише о поезији Бранислава Петровића.
У “Приступима“ Драган Бабић и Стефан Костадиновић представљају нове књиге Вула Журића (“Помор и страх“) и Саре Радојковић (“Вежбанка за страх“). “Подручја“ заузимају прилози Јелене Маринков о паралелама између романа и филма “Задах тела“ Живојина Павловића и Гордане Малетић о сликарки Фриди Кало.
У рубрици “Поводом“ Јован Пејчић пише о поезији Алека Вукадиновића, а Никола Маринковић о књизи “Биографија једног сећања“ Мила Ломпара. “Прикљученија“ доносе прилог Ненада Симића о Манастиру Хиландару и атоским монасима, док о својих “десет и по (не)снимљених фотографија“ говори Сара Радојковић. “Појмовник“ је сачинио Дејан Ацовић.
Додатак “Препоручено“ испунили су “Снови Нагиба Махфуза“ у преводу Мирослава Б. Митровића који је и приређивач овог додатка. Песник, есејиста, књижевни критичар и прозаиста Васа Павковић, у додатку “Види чуда“, присећа се свог детињства и одрастања, док у додатку “Појединачно“ разговарамо с песником Слободаном Јовићем.

Аутор текста и фотографије Милош Милишић