Вести

На иницијативу Стручног већа школских библиотекара Моравичког округа, у Регионалном центру за професионално усавршавање запослених у образовању у Чачку, у петак, 22. новембра 2019. године, одржано је Саветовање за школске библиотекаре под називом „Обезбеђивање квалитета рада школских библиотека и унапређивање рада школских библиотекара”.
Саветовање је организовано као вид стручног усавршавања стручних сарадника ‒ библиотекара у надлежности установе, а гост предавач на овом саветовању била је мр Ана Гвозденовић, уредник Народне библиотеке „Стефан Првовенчани” из Краљева.
Уводну реч имала је координатор Стручног већа школских библиотекара Моравичког округа Весне Топаловић, координатора за средње школе.
Потом је Биљана Лукић, стручни сарадник – библиотекар, педагошки саветник и координатор за основне школе најавила Саветовања „Двадесет и први век у школској библиотеци“ на претконференцијском дану БДС, у организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” из Чачка, као и друго, допуњено и измењено издања Приручника за школске библиотекаре, чији је издавач Градска библиотека из Чачка. Наша колегиница Ана Гвозденовић одржала је предавање Умрежавање ‒ библиотеке у ланцу културно-образовних установа а просветни саветник Школске управе Чачак Данијела Ковачевић Микић говорила је о Школским библиотекарима у спољашњем вредновању.
Aутор текста Ана Гвозденовић