Вести

У оквиру пројекта „Породични библиоклуб“ подржаног и суфинансираног од стране Кабинета министра без портфеља задуженог за демографску и популациону политику, поред едукативних серијала Изазови родитељства и Мала школа здравља, организовали смо и низ креативних радионица, које су укључивале активно учешће родитеља. Циљ ових заједничких радионица био је базиран на упућивању деце и родитеља једних на друге, развијању блискости између деце и родитеља кроз игру, препознавању потенцијала деце и усмеравању њихове креативне енергије.
Овога пута дружили смо се са дечицом из Удружења Аутизам Краљево. Водитељ радионице и наш суграђанин, Бојан Оташевић, дипломирани сликар, за ову прилику, с обзиром на то да је место дешавања радионице Дечје одељење библиотеке, осмислио је да полазници илуструју корице за своје књиге. Поред крајњег производа, веома интересантних књига које ће бити постављене у изложбеном простору, деца са аутизмом имала су прилику да покажу свој таленат и љубав према цртању, способност да умеју да деле и да помажу другарима у раду, потребу да буду део друштва, које је поред активног и свакодневног рада родитеља са њима, такође веома значајно за њихов развој и бољитак.
Још једном се показало да уметност игра важну улогу у свакодневном животу и да нам без обзира на наше таленте и способности помаже да се изразимо. Такође је неопходно имати сензибилитет и искуство у раду са децом са аутизмом, а Бојан Оташевић то из недеље у недењу и потврђује у свом уметничком атељеу Алтернатива.
Аутор текста: Јелена Андрић
Аутор фотографија: Бојан Оташевић, Јелена Андрић