Вести

Након проглашења глобалне пандемије коронавируса и увођења ванредног стања у нашој земљи као мере борбе против ширења заразе, наша библиотека обуставила је рад са корисницима и своје функционисање прилагодила новонасталој ситуацији ради очувања здравља запослених и корисника. Премда Библиотека тренутно није место наших сусрета са корисницима, значајан део својих активности пренели смо на инстаграм профиле као дигиталну платформу путем које пружамо разноврсне библиотечко-информационe садржаје и чувамо наш контакт са корисницима.
Објавама на нашем званичном инстаграм профилу и засебној страници Дечјег одељења наше библиотеке, пружили смо обиље информација, културних садржаја, покренули читалачки дневник за одрасле и децу, упутили вас на нашу богату дигиталну збирку на издвојеном сајту Завичајног одељења, дигитализовани часопис „Повеља“ и подсетили вас на видео-записе програма приређених у нашој библиотеци током 2019. године.
С обзиром на то да су инстаграм објаве изазвале пажњу пратилаца нашег рада, овом моделу комуникације бићемо посвећени током читавог периода трајања ванредног стања, те вас позивамо да нас пратите све док се наши виртуелни сусрети не преселе у реалност.

Аутор текста Данка Спасојевић