ВестиНекатегоризовано

Пандемија коронавируса наметнула је ограничења у нашим животима и раду, па су због тога, нажалост, затворена и врата већине библиотека широм наше земље. Ово изазовно раздобље за читаву планету и сложене друштвене околности у којима је приоритет сачувати здравље људи, ипак, не ометају краљевачке библиотекаре да изнађу начине за чување везе са својим члановима, али и са најудаљенијим корисницима и пратиоцима преко бројних дигиталних платформи. Потрудили смо се да осмислимо низ активности које омогућавају наше дигиталне сусрете са вама 23. априла када се традиционално обележава Светски дан књиге и ауторских права и заједничку прославу празника књиге, лепе писане речи и знања уопште.
Библиотекари Дечјег одељења позивају све малишане да пошаљу видео-записе или фотографије на којима препоручују своју омиљену књигу или говоре о оној коју желе да прочитају. Позив је упућен путем званичних инстаграм и фејсбук профила нашег Дечјег одељења, у којем су дата и детаљна упутства за слање ваших снимака и слика.
Одрасли корисници Библиотеке и пратиоци нашег рада на друштвеним мрежама, имаће прилику да провере своје познавање домаће и стране књижевности учешћем у онлајн квизу који ће бити постављен у подне 23. априла на знаничним инстаграм и фејсбук профилима Библиотеке, са текстом упутства за потенцијалне учеснике.
За поверење које нам указујете и ангажовање у обележавању Светског дана књиге награђујемо вас бесплатном годишњом чланарином, уколико сте из Краљева, а за оне који нам се јављају и придружују из осталих крајева наше земље, припремили смо издања наше библиотеке као поклон којим ћемо вас обрадовати слањем на кућну адресу. Детаљније информације о условима за награђивање објавићемо на фејсбуку и инстаграму, у оквиру позива за учешће.
И на крају, за све љубитеље књижевности припремили смо истински ужитак у форми видео-записа читања или казивања одабраних одломака или стихова песника и писаца, наших колега, уредника у издавачкој делатности краљевачке библиотеке.
Дакле, пратите нас на друштвеним мрежама и не пропустите целодневно дружење са нама 23. априла, да упркос глобалним неприликама заједно прославимо Светски дан књиге.

Аутор текста Данка Спасојевић