ВестиНекатегоризовано

Почев од понедељка, 25. маја 2020. године, Народна библиотека „Стефан Првовенчани” Краљево биће отворена за кориснике од 8 до 20 часова сваког радног дана и суботом од 9 до 14 часова.

У овом временском периоду могуће је обавити позајмицу и враћање књига на Позајмном одељењу за одрасле и Дечјем одељењу, користити литературу у читаоници Научног и Дечјег одељења, уз ограничење броја корисника који истовремено могу боравити у читаоници, у складу са препорукама о социјалном дистанцирању, добити информације о периодичној литератури на Одељењу периодике, као и о завичајној грађи на Завичајном одељењу.

Читаонице Завичајног и Одељења периодике биће затворене до даљег.

Огранак у Матарушкој Бањи биће отворен од 8 до 15 часова сваког радног дана.

Како би се смањио контакт између запослених и корисника и скратило време боравка корисника на одељењима, према препорукама Завода за јавно здравље Краљево за организацију рада у библиотеци, пожељно је да се књиге за позајмицу наручују путем мејла knjige036@gmail.com. Информације о доступности и преузимању резервисаних књига библиотекари ће дати кориснику у току дану у којем је упућена резервација. У упиту за резервисање књиге, неопходно је да корисник наведе име и презиме, број телефона, адресу и годину свог рођења. Преузимање резервисаних публикација обављаће се на Позајмном одељењу за одрасле и Дечјем одељењу. Корисници су дужни да строго поштују ограничења и смерице за кретање у просторијама Библиотеке. У простору позајмних одељења дозвољен је боравак три особе истовремено, не рачунајући запослене.

Слободан приступ фондовима Библиотеке и даље је забрањен.

У циљу спречавања ширења вируса COVID-19, и даље спроводимо строге превентивне мере, обавезујуће за запослене и кориснике.  У том смислу, обавезно је ношење маски и рукавица у просторијама Библиотеке.